Печени ябълки и тиква (6 – 8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

1 тиква (кръгла, продълговата или по-малка)

2 или 3 ябълки

Щипка канела

  1. Обелете и нарежете ябълките.
  2. Нарежете на две половини тиквата, изчистете от семките.
  3. Поставете двете половини нагоре с лицето този път и прибавете 30 см. вода към тигана или тавата.
  4. Поставете парченцата ябълка в дупките, откъдето току-що почистихте семките. Поръсете с канелата.
  5. Налейте вода и в дупките над ябълковите парченца и покрийте с фолио.
  6. Оставете във фурна на 200 С за 40 мин., докато кожата се набръчка, тиквата и ябълките омекнат достатъчно.
  7. Можете да направите ябълките на пюре, ако желаете и да добавите малко вода.  Сервирайте отделно или с кафяв ориз. Тези печени лакомства са подходящи за всякакви възрасти и поводи!

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,141 преглеждания

Comments are closed.