Ментов грах с ориз (8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

1 ¼ чаша обезсолен пилешки бульон (най-добре прясно приготвен)

¾ чаша кафяв ориз

1 ½ чаша замразен грах (170 гр.)

¾ чаша нарязан зелен лук

¼ чаша накълцани свежи листа от мента

Прясно стрит черен пипер за подправяне

Сложете бульона да заври в голям тиган на висока температура. Добавете ориза и оставете да къкри, покрийте с капак, намалете температурата и оставете за 4 мин. Добавете граха, разбъркайте и увеличете отново температурата. Покрийте, намалете отново и оставете да къкри, докато грахът омекне и оризът поеме по-голямата част от течността за около 6 мин. Махнете от огъня, добавете лука, ментата и подправките. Покрийте с похлупака, докато се поеме цялата течност, около 3-5 мин.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,051 преглеждания

Comments are closed.