Пилешките хапки на баба с грах (8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

4 чаши грах, пресен, замразен или от консерва

1 чаша мляко

2 с.л. брашно

2 с.л. масло

Сол и черен пипер на вкус

Пилешки (рибни, свински или говежди) хапки

Разтопете маслото в голям тиган. Поръсете с брашно и оставете на огъня за една минута. Бавно налейте млякото, като разбърквате през цялото време, за да не се получат бучици. Добавете сол, пипер и други подправки, които смятате, че са подходящи и според вкуса ви. Дръжте на огъня, докато сосът се сгъсти.

Добавете граха, разбъркайте и оставете, докато грахът омекне (около 5-7 мин.). Добавете месото. Сервирайте топло отделно или върху пълнозърнесто хлебче (или върху легло от ориз).

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

915 преглеждания

Comments are closed.