Крем супа от тиква (8 – 10 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

Около половин килограм тиквено пюре (от консерва или прясно приготвено)

400 гр пилешки или зеленчуков бульон

1 голяма глава лук

2 моркова (нарязани на кръгчета или на кубчета)

2 чаши прясно мляко (или кисело по желание)

Щипка черен пипер

Щипка канела и индийско орехче

½ лъжица сода (бакпулвер)

1/3 лъжица сол (или по-малко, на вкус)

Сметана (по желание)

  1. В голяма тенджера смесете пилешкия бульон, лука, моркова, содата, солта и подправките.
  2. Оставете да заври незахлупено за 10-15 минути до омекване на морковите.
  3. По желание може да блендирате бульона със зеленчуците, за да получите кремообразна смес.
  4. Добавете тиквата и млякото. Оставете да заври без похлупак 10 минути.
  5. Налейте в купички и сервирайте с лъжица сметана.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

868 преглеждания

Comments are closed.