Ябълчено-тиквено пюре (6 – 8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

1 сладка тиква

3 ябълки, обелени и изчистени

Вода

Канела, индийско орехче (по желание – поръсете с подправки, когато мачкате на пюре или при завирането на водата)

  1. Разполовете тиквата, обелете я и нарежете на кубчета.
  2. Нарежете ябълките.
  3. Налейте 8 см. вода в тенджера и сложете решетка за готвене на пара, добавете след това тиквата и ябълките на кубчета
  4. Оставете водата да заври, след което следете нивото й, докато плодовете се задушат на пара.

Оставете да изстинат, след което смачкайте на пюре.

Тиквата е много водна, така че печенето си остава най-добрият вариант за приготвяне. Другият вариант е да я обелите, изчистите от семките и задушите на парчета.

Тиквите са с високо съдържание на бета-каротен – онова вещество, което трябва да обвиним за „оранжевите бебета”. Ако нослето, бузките и дори петите на бебето ви леко оранжевеят, това е работа на бета-каротенът!

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

876 преглеждания

Comments are closed.