Движения на бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bremenna dvijenie na bebeto

Ранните симптоми на бременност съчетават щастливи преживявания с ужасно сутрешно гадене. Движенията на бебето е едно от онези специални моменти, които карат много жени да стигнат да вдъхновяващото прозрение, че всъщност животът им е на път да се промени.

Какво представляват тези движения?

Обикновено те се усещат между 16-тата и 20-тата седмица. Редовните потрепвания, които наподобяват пърхане на крила, се появяват ниско долу в корема и приятно напомнят за невероятните промени, през които минава вашето тяло с развитието на бебето.

Активността му може да ви напомня на газообразуване или разстроен стомах, но то наистина се движи. Наблюдава се за първи път около 16-тата седмица, но се задълбочава към 18–20 седмица. Може би ще ви по-лесно да почувствате движенията, когато сте в легнало положение. След няколко седмици и вашият партньор ще може да ги усети.

Споделете щастливата новина с вашия акушер-гинеколог на следващото си посещение – това си е повод за радост. Ако все още не сте усетили движенията на бебето, не се притеснявайте – при някои жени това се случва по-късно или по-рядко. Ако изпитвате някакви притеснения, потърсете лекарска консултация.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,186 преглеждания

Comments are closed.