Как да успокоим детето нощем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

nightmare-kids

Представете си – вашият малчуган спинка „като бебе” и всичко изглежда спокойно за няколко часа, но изведнъж започват да се чуват викове от детската стая. Ето как можем да се справим с това среднощно приключение.

Обикновено сцената е следната – отпуснали сте се на дивана и релаксирате, а вашето бебче спи спокойно в другата стая, но изведнъж се чува пищене и вие нахлувате в стаята на детето – то е ококорило очи, но сякаш не ви вижда.


Това е класическа среднощна ситуация , която се случва на 5 % от децата – преди те да навършат 6 годинки. За родителя е доста тежко да бъде свидетел на това, тъй като детето му изглежда все едно е обладано и вие не може да направите нищо. В такива моменти, макар детенцето ви да изглежда будно, то всъщност спи дълбок сън. И най-интересното е, че то няма да помни нищо на другата сутрин.


Не се притеснявайте и не мислете, че това е следствие от психологически дисбаланс или че нещо нередно се случва с него. За повечето деца това е приемлива ситуация и се асоциира с нормалното развитие на съня на бебето.


Среднощното изпитание е различно от среднощните кошмари, тъй като то се случва в първите часове от съня, когато детето е заспало дълбок сън, докато кошмарите по-често настъпват в последните часове от съня.

Какво да правим

Избягвайте да будите детето по време на нощното преживяване, тъй като това ще го обърка и дезориентира.
Изчакайте докато приключат виковете, за да сте сигурни, че всичко е наред.
Когато всичко свърши, настанете детето спокойно в легълцето.
 

 

nagradi-konkurs

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

7,779 преглеждания

Comments are closed.