• No categories

Сицилианска капоната в картофени лодки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kartofeni-lodki

Традиционното кьополу е съвършено, но студено. В студените зимни дни е по-добре да сготвим патладжана сладък, топъл, лют и леко хрупкав.  В тази рецепта уюта на печените картофки среща дълбочината на патладжана и комбинацията е незабравима.

За 4 порции:

2 едри картофа

1 едър патладжан

3 големи домата

1 голяма глава лук

4 скилидки чесън

шепа кедрови ядки

шепа стафиди

1 с. л. зехтин и 1 с. л. оризово олио

сол и пипер на вкус

1 с. л. пресен или ½ с. л. сух босилек

В загрята до 200 С фурна, изпечете картофите цели като предварително ги надупчите леко с вилица. След 40 минути разрежете картофите по дължина, издълбайте сърцевината, намажете ги с малко зехтин или оризово олио и ги върнете във фурната за 10тина минути или докато порозовеят. Лодките са готови. Капонатата пригответе като нарежете патладжана на кубчета, лука на ситно, скилидките чесън на кръгчета, а доматите настържете. В тигана на средна температура първо сгответе патладжана в 1 с.л. оризово олио, добавете лука и чесъна, накрая доматите. Подправете и добавете ядките, стафидите и ½ чаша вода. Оставете да поври 45 минути докато напълно се сгъсти. След махане от котлона, полейте с 1 с.л. зехтин, разбъркайте и напълнете лодчиците.

Хранителна стойност за 1 порция

KAЛОРИИ 327
МАЗНИНИ 12 г (31%)
БЕЛТЪЧИНИ 7 г (6%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ 54 г (63%)
ФИБРИ 11 г

Рецептата е предоставена от Изкуството на истинската храна

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,286 преглеждания

Comments are closed.