Мръсотията не е дума табу

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-igra-navun

Децата трябва да играят навън!  Нови изследвания показват, че децата трябва да играят навън, тъй като една прекалено чистa среда може да понижи способността на кожата да се възстановява.

Родители – не бързайте да миете ръцете на децата или да ги карате да си ги измият сами, особено с анти-бактериален сапун, защото може да възпрепятствате развитието на имунната им система!

Учените са установили, че бактериите по повърхността на кожата играят важна роля в борбата с възпаленията при удар или драскотина.

Така наречената „хигиенна хипотеза” преди се е използвала, за да обясни защо нараства броят на децата, които страдат от алергии в по-развитите страни.

Учените съветват родителите да оставят децата да играят свободно навън. Понякога е трудно да знаеш къде е границата, но едно със сигурност е ясно – успокойте се и не изпадайте в паника. Майката Природа е създала децата така че да могат да абсорбират микробите в околната среда. Оставете детето да бъде дете. Мръсотията не е дума табу. Ако детето ви не се прибира всеки ден изцапано и мръсно, то тогава кое наричате вие детство? Да оставите детето да си играе навън, а не в стерилна обстановка, е една от основните стъпки за изграждането на имунната им система.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,965 преглеждания

Comments are closed.