Безпокойство при бременност

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pregnancy

През тези 9 месеца вашите луди хормони могат да превърнат смеха ви в сълзи за нула време. Безпокойството често върви ръка за ръка с депресията в пред- и следродовия период. Тревожни мисли около развитието на бременността или здравето на майката или бебето са нормални. Причини за появата им могат да включват:

– Притеснения дали ще се справите като родител
– Загриженост за застой във вашата кариера
– Загриженост за вашата финансова стабилност
– Страхове как ще се справите при раждането

Хормоналните промени, които подлагат вашите емоции на неподозирани изпитания, се проявяват и в различни състояния на безпокойство. Често именно те превръщат малките притеснения в големи страхове.

Не се стресирайте. Упражненията, медитацията и дори потапянето в приятна, топла вана (но не гореща, защото може да навреди на вашето бебе) могат да успокоят ума (и тялото) ви.

Запасявайки се със знания за метаморфозите, през които минава вашето тяло, и изучавайки фазите на развитие на плода, също могат да облекчат някои от вашите грижи. Добрата организация също ще ви помогне да сте в крак със случващото се. Може да се позабавлявате с търсене на подходящо име за бебето.

Помнете:

Смяната на настроенията по време на бременност е обичайна част от хормоналните промени във вашето тяло. Въпреки това за около 10–15% от бременните жени тези състояния могат да продължат повече от две седмици и да нарушат нормалното ежедневие. Ако не им се обърне достатъчно внимание, близо 40% от жените, които проявяват симптоми на пренатална депресия (депресия по време на бременност), ще страдат и от постродова.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,460 преглеждания

Comments are closed.