Арест за майка, оставила двете си деца без надзор за 45 минути

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

police

Майка да две деца – 8-годишно момче и 9-годишно момиче, бе арестувана и обвинена в застрашаване на сигурността им, след като ги оставила сами у дома, за да отиде да вземе храна от ресторант на 8 км. от дома им.

Сюзън Терилиън, от Мериленд, е била докладвана на полицията, че е оставила децата си без надзор. Според полицейският доклад тя е отсъствала от къщи точно 45 минути.

Сигналът за отсъствието на майката е подаден от мъж, който случайно среща децата на улицата. Оказва се, че кучетата на семейството избягали и децата тръгнали да ги гонят, за да ги приберат обратно. Така се стигнало до срещата на въпросния мъж и децата. Той им помогнал да приберат кучетата обратно у дома, а когато попитал къде са родителите им, децата му казали, че майка им е отишла за храна.

Мъжът се обадил в полицията, а те пристигнали на място толкова бързо, че майката дошла след тях. Жената била арестувана и обвинена, съгласно местното законодателство. Интересен е фактът, че според него, деца, навършили 8 години могат да бъдат оставяни без надзор у дома, но според една допълнителна разпоредба, второто дете трябва да е навършило 13, за да има право да се гиржи за по-малкото си братче или сестриче.

Явно въпросната допълнителна разпоредба е убягнала на майката.

По-късно жената е била освободена от ареста, а властите са потвърдили, че няма пострадали и че децата, както и кучетата са добре.

Този случай поставя много въпроси, основният от които е, на каква възраст е редно да оставяме децата си сами у дома и какви рискове поемаме с това? Другият е, не са ли прекалено крайни мерките взети в този случай?

Вие какво мислите за всичко това?

източник: www.mummypages.ie

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,486 преглеждания

Comments are closed.