• No categories

Агнешки кюфтета с доматен сос и розмарин

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

lamb meat balls

Това е една вкусна, ароматна есенна рецепта

Какво ни е необходимо?

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 грама агнешка кайма с подправки, оформена на малки кръгли кюфтета (12 на брой)
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 4 средно големи глави лук,нарязани на ситно.
  • 1 супена лъжица листа розмарин, нарязани на ситно
  • 400 паста, сварена
  • 800 грама домати от консерва.

 

Приготвяне

  1. 1.   Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете агнешките кюфтета. Запържете ги внимателно от всички страни, докато покафенеят. Извадете ги от тиган
  2. 2.   Изсипете лука в тигана при останалата мазнина, посолете ги с щипка сол и го задушете, докато омекне – за около 10-15 минути. Добавете чесъна и розмарина и гответе за около 2 минути.
  3. Добавете и доматите и върнете кюфтетата в тигана. Оставете ги да поврат с доматения сос за около 10 минути, докато сосът се сгъсти и кюфтетата са напълно сготвени. Подправете със сол и  черен пипер сервирайте с пастата и свеж розмарин. 

Oще рецепти:

Домашни булгурени кюфтенца

Търпеливо печени домати

Мързеливо Суши или Гомоку Суши

Крем супа от целина с хрупкава чабата

Салата с кускус и черна леща

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

988 преглеждания

Comments are closed.