• No categories

Агнешки кюфтенца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

agneshki kioftenca

Продукти:

200 г булгур
1 яйце
2 ситно настъргани моркова
700 г агнешка кайма
връзка зелен лук, нарязан на ситно
1 връзка мента (джоджен), накълцана на ситно

Приготвяне:

Булгурът се накисва във вода, за да омекне – за около 1 час. След това се отцежда, ако е необходимо. Морковите се отцеждат от сока и се добавят към булгура. Добавят се каймата, лука, ментата  (джоджена)и яйцето. Всичко се овкусява със сол и пипер.
От сместа се оформят кюфтета. Пекат се в тава, покрита с хартия за печене около 30 мин., докато на повърхността им се образува златиста коричка. Поднасят с микс от зелени салати. Приятен апетит!

Още:

Kiofteta%20na%20para%203dravoslovno_660x430  Кюфтета с плънка на пара

pulneni%20gubi-1  Пълнени гъби със синьо сирене и орехи

7e6a17e8b054959b63638387e17a8f6e_big  Рецепти с киви

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

973 преглеждания

Comments are closed.