Агенцията за закрила на детето започна проверки на центровете за деца с увреждания

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kakvo-iskat-decata-k

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова постави началото на проверките в Дневните центрове за деца/младежи с увреждания (ДЦДМУ).

Основната цел на тематичните инспекции е да бъде направен актуален преглед на състоянието и качеството на услугите за деца с увреждания, предоставяни от общини и лицензирани доставчици на социални услуги. Ще бъдат изследвани мерките за осигуряване на социални, здравни и интегрирани здравно-социални услуги за деца.

Проверката ще обхване 91 дневни центъра и ще се приключи в края на месец септември. Тя ще бъде извършена чрез проучване на документацията, анонимно анкетно проучване, беседи с персонала и потребителите, наблюдение на материалната база и работата. Всяка проверка ще завърши с констативен протокол за проверените факти, извършени проучвания и дадени обяснения, както и източниците за получаване на тези данни.

Когато услугата се предоставя от лицензиран от ДАЗД доставчик и бъде установено несъответствие с нормативните разпоредби, ще бъде направено предложение за отнемане на лиценз. След приключване на проверките ще бъде изготвен анализ на предоставянето на услугата Дневен център за деца/младежи с увреждания и ще бъдат направени предложения за подобряване на качеството й, съобщават от агенцията.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

406 преглеждания

Comments are closed.