Последователността на раждане на децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

birth-order

Всяко дете в семейството притежава уникален характер. Един от факторите, които могат да повлияят различията в характерите между братята и сестрите, това е редът, по който са родени. Всяко дете има своето място в семейната структура и това може да се окаже решаващо какви личностни характеристики ще развие. Ето значението на реда на раждане при двама братя и две сестри:

Първородното момиче

Мислено фокусирано и физически силно, първото дете момиче има мощно физическо присъствие. Тя събира и запазва семейството, понякога се налага над другите с нейната самоувереност и движещото чувство за отговорност. Може да притежава характеристики на:

– Глава на семейството

– Зряла личност, близка до семейството, грижеща се за неговата цялост и хармония

– Съревноваваща се с майката, търсеща внимание от бащата

Полезен съвет към родителите: Удължете във времето нейното детство, като й помогнете да не поема много отговорности. Научете я да се смее и да си играе. Дайте й свобода и чувство за равенство.

 

Второ дете момиче

Второто дете момиче, родено след момиче е емоционално и ориентирано към постигане на вътрешните си стремежи.  Безпристрастна и живееща в свой собствен свят. В ранно детство може да си има въображаеми приятели и да си играе с феи. Може да притежава характеристики на:

– Жрицата, мистериозната

– Спокойна, фина, уверена

– Самоуверена, чувствителна, независима

Полезен съвет: Момиче No 2 има нужда от родителите си, които да демонстрират уважение към индивидуалността й и да подкрепят въображението й. Присъствието на любящ баща ще увеличи доверието и вярата в нейните качества на жена.
Първородното момче

Момчетата, които са родени първи имат мило и отдалечено съзнание. Те често се отдръпват, затварят се психически през детството и ранните тийнейджърски години. И все пак, този вдъхновен мечтател е високо креативен и мисълта му постоянно е заета с нови и нови идеи за някое брилянтно изобретение. Може да притежава характеристики на:

– Мечтател, творец

– Самотен, креативен

– Менторски настроен към таткото и защитаващ майката

Полезен съвет: Тези момчета се държат най-добре, ако бащата е внимателен към тях и ги третира с уважение. Ако получават всичко това, което е изключително важно за развитието им, момчетата No 1 ще пораснат и ще станат внимателни и честни.


Второто дете
момче

Тези момчета показват сила и решителност. Те копнеят за контакт с баща си. Ако бащата го води, това ще даде на детето шанс да бъде по-практично и да успее. Това дете се нуждае от баща, който да е строг с него,  да му поставя граници и цели за постигане. Може да притежава характеристики на:

– Шампион

– Емоционално решителен, силен

– Нуждае се от баща, страни от майката

Полезен съвет: Най-важното, от което се нуждаят тези деца е последователността. Никога не отдръпвайте вниманието си от него, за да го накажете. Той помни, както вербалния, така и физическия удар.     

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

10,189 преглеждания

Comments are closed.