• No categories

Мързеливо Суши или Гомоку Суши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Био пекарна Слънце и Луна, суши, Гомоку суши, мързеливо, суши, япония

„Суши“, което се сервира в купа ориз, и върху ориза са разпръснати различни видове зеленчуци (може и риба).
Доста популярно ястие не само в Япония а и по цял свят, лесно за приготвяне, здравословно и засищащо.

150 гр. ориз за суши
  50 мл. марина за суши
  50 гр. краставица
  50 гр. морков
  50 гр. дайкон ряпа (маринована бяла ряпа)
  50 гр. авокадо
    5 гр. уасаби
  10 гр. маринован джинджифил

половин лист нори – пресовани водорасли за суши

Приготвянето става като ориза се измива хубаво под студена вода. Сварява се на слаб огън и след това се обърква с марината. Така готовият и охладен вече ориз се обърква със зеленчуците, норито се натрошава на дребни парчета и се сервива в купа, задължително трябва да има и соев сос.

Приготви за вас Хоа Данг, ресторант Слънце и Луна.

Био пекарна Слънце и Луна, суши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,935 преглеждания

Comments are closed.