• Няма категории

Гъби с ориз

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Gubi-s-oriz

Гъбите с ориз са вкусно и любимо ястие, защото се приготвя бързо и може да се сервира като основно със салата или като гарнитура към месо или риба.

Необходими продукти за 4 порции:

- 200 г гъби
- 100 г ориз
- 1 глава кромид лук
- 5-6 с.л. зехтин или олио
- 300 мл гореща вода
- 1/2 връзка копър
- сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на ситно. Здушете го в мазнината за около 4-5 минути на средна температура.

2. Добавете измитите и нарязани гъби и продължете готвенето още няколко минути.


3. Залейте с горещата вода и прибавете добре измития и почистен ориз.


4. Посолете и оставете на тих огън под капак за около 20 минути, докато оризът набъбне и поеме течността.


5. Поръсете с черен пипер и нарязания на дребно копър.

Още апетитни предложения:

   Крем супа от леща

   Салата от броколи

   Седем здравословни рецепти с ябълки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Публикувано в: Вкусно
587 преглеждания

Коментирай

Трябва да сте влезли в профила си, за да коментирате.