„Приказки без край” – отново сред децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

prikazki bez krai

На 24.03.2014 г., вторник, от 12.00 часа в VIII аудитория на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив ще се проведе първото официално събитие за 2015 г. в рамките на Националната инициатива „Приказки без край“. Тя е насочена към подобряване на болничната среда и престоя на децата с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори.

Участие в събитието ще вземат председателят на Българска педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ, доц. Мария Спасова от Детската онкохематология на Клиниката по детски и генетични заболявания. Те ще представят повече информация за планираните през 2015 г. активности в рамките на „Приказки без край“. Целта е инициативата да се разрасне както по отношение на дейностите за подобряване на болничния престой на децата, така и към подобряване на болничната среда и въвличането на повече ангажирани с нея партньори.

Всички участници в събитието и хоспитализираните деца ще декорират коридорите на клиниката и болничните стаи, така че средата да стане по-приветлива. Накрая ще бъде облагородена с цветя и градинката за игра зад клиниката.

За настанените в лечебното заведение деца и диспансерно наблюдаваните малчугани е предвидено празненство по случай Първа пролет. Актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо ще се забавляват заедно с децата и ще им поднесат подаръци – тениски с лично нарисувани от тях щампи.

Източник: zdravennavigator.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,375 преглеждания

Comments are closed.