• No categories

Шоколадов мус-мус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Шоколадов мус-мус

Този мус е най-лесният за приготвяне десерт в историята на „Изкуството на истинската храна“ и доказва, че семплите концепции движат света. Удивлението ни от нежния, но дълбок вкус беше споделено с майстори готвачи, близки приятели и неочаквани гости. Всички се влюбиха в нашия “шоколадов мус-мус” моментално.
 
Необходими продукти за 4 порции:
2 малки авокадо
8 с. л. какао на прах
8 с. л. кафява захар
8 с. л. вода
8 капки ванилия или 2 см шушулка

На бавен огън стоплете водата и разтопете в нея захарта. С непрекъснато бъркане добавете какаото, докато получите шоколадов сос. Обелете авокадото и поставете вътрешността в дълбок съд. Добавете шоколадовия сос, като пасирате непрестанно и след минута ще имате гладък мус. Сервирайте в купички и хапвайте бавно и с наслада за предпочитане след друга храна.
 
Хранителна стойност:
за 1 порция
КАЛОРИИ 240
MАЗНИНИ 14 г (49%)
БЕЛТЪЧИНИ 4 г (4%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ 33 г (47%)
ФИБРИ 10 г

Как да добавим още калории?
Съветваме ви да не променяте с нищо тази рецепта и да си вземете втора порция мус.

Обратно към седемте рецепти 

http://artofrealfood.com/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,038 преглеждания

Comments are closed.