Бременна на път

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bremenna na put-2


Много жени смятат, че всекидневието им ще се промени рязко, в момента в който разберат, че са бременни. Всъщност, ако сте здрава и бременността ви протича нормално, няма причина да променяте ежедневните си навици, включително и активната част от тях. Това включва ходенето на работа, спорт, съобразен с положението ви и не изморителни пътувания, които не изискват дълго седене в едно положение.

За да бъдете спокойна за здравето си, както и за това на бебето, преди да тръгнете на път, имайте предвид следните неща:

• Говорете с доктора, следящ бременността ви, преди да тръгнете на по-дълъг път. Попитайте го имате ли някакви здравословни проблеми, които могат да направят пътуването ви не съвсем безопасно. Обсъдете също така и дестинацията. Особено, ако ще ходите на някое екзотично място, трябва да внимавате с храната и водата.

Поинтересувайте се също, дали ще са ви нужни някакви медикаменти, за които ще ви трябва рецепта. Проверете здравната си осигуровка.

• Избягвайте дългото седене, независимо дали пътувате с кола, автобус или самолет. Продължителното заседяване може да повлияе на притока на кръв към краката ви. Правете чести почивки, опитайте се да опъвате краката си и да се разтъпквате.

Помислете за подходящо бельо или чорапогащник, който да спомогне притока на кръв към крайниците и да намали отоците.

• Като цяло пътуването със самолет, стига да не е много често, е безопасно за бременните жени. Повечето авиокомпании разрешават на жените в това положение да летят до 36-тата седмица на бременността. За всеки случай проверете това на място.

Може да слагате колана по време на полета, но за да не притискате плода, го закопчайте под корема, в основата на бедрата.


• Носете със себе си копие от медицинския си картон и проучете възможностите за медицинска помощ на мястото, където отивате.

• Ако по време на почивката или пътуването почувствате неразположение или усетите възможен проблем, не чакайте до връщането си, а веднага се консултирайте с доктор.

• По време на пътя не забравяйте да пиете повече вода и течности като цяло, за да избегнете обезводняване. Носете си и нещо за хапване, в случай, че усетите гадене.


Как да закопчаваме предпазния колан по време на бременност:

bremenna na put-1


Още от Бременност:

pregnancy-baby0movement   Бракстън Хикс Контракции

bremennost s bliznatsi   Чудото, наречено близнаци

estational diabetes   Гестационният диабет

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,272 преглеждания

Comments are closed.