Естествени средства за подсилване на имунната система

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_195284084-500x400По време на зимния сезон сякаш нямат край течащият нос, кашлицата и вирусните инфекции, което се превръща в още по-голям, ако върлува грипната епидемия. Наскоро вирусолозите предупредиха, че грипът ”Тексас” ни удря в началото на февруари, а уязвими към него са най-вече децата под 14 годишна възраст, независимо дали са ваксинирани. По-малките деца, чиято имунна система още не е достатъчно укрепнала, са изложени на най-голям риск, особено ако посещават детско заведение.

Честото боледуване кара много родители да се чувстват като в омагьосан кръг, който включва антибиотик, нова инфекция, пореден курс с антибиотик и накрая се стига до срив в и без друго отслабения детски имунитет. Има ли начин да излезем от този порочен кръговрат и какви са алтернативите, които природните имуностимуланти ни предлагат?

Като част от рубриката ни „Имуностимулантите” този път избрахме да ви представим една изцяло природна комбинация, която успешно може да помогне за изграждането на по-устойчив имунитет срещу настинките и грипа, а именно – комбинацията от черен бъз, шипка и бета глюкани.

Черен бъз

Всички сме чували за черния бъз и вероятно всички сме го виждали, тъй като той расте почти навсякъде. Повечето от нас смятат сиропа, направен от неговите зрънца, за доста вкусен и си го приготвят като напитка. Това, което не е широко известно обаче е, че черният бъз притежава изключително мощно имуностимулиращо действие и има лечебен ефект при простуда, хрема, кашлица, бронхити и още куп други болести. Все по-често черният бъз се предлага под формата на различни екстракти и хранителни добавки (таблетки или сиропи), което го прави достъпен и за хората, които нямат време и възможност да си го приготвят сами и да си набавят ценните му имуностимулиращи съставки. Според народния лечител Петър Димков черният бъз заслужено си спечелва титлата „Царицата на българските билки”, защото поддържа имунитета буден. За мощен антивирусен ефект черният бъз успешно може да се приема в комплекс с други натурални имуностимулантикато популярните напоследък бета глюкани и добре познатата шипка.

Бета глюкани

Отскоро започна да се говори за силните имуностимулиращи качества на тази напълно естествена съставка, която от години е истински хит в Япония и азиатските страни. Бета глюканите се извличат от микроорганизми като дрожди и бактерии, гъби и зърнени култури.

Те притежават уникалната способност чрез активирането на важни имунни клетки – т.нар. „макрофаги“, да унищожават опасните бактерии и вируси и по този начин да предпазят детето от грип и инфекции. Когато броят на макрофагите е недостатъчен в рискови зони като гърлото, устната кухина, носа, кожата, белите дробове, рискът от развитието на болестотворни бактерии е много голям.

Комбинирани с растения като шипка и черен бъз, бета глюканите се превръщат в едно от най-мощните оръжия срещу настинката и грипа, особено през зимните месеци.

Шипка

Шипката е една от най-широко използваните билки у нас поради изключително мощният лечебен ефект, доказан през годините. Силното имуностимулиращо действие на плодовете от шипка се дължат най-вече на изобилието от витамин С, който се съдържа в тях. В 100 грама плод от шипка има 40 пъти повече витамин С в сравнение с лимоните и червените домати и около 300 пъти повече в сравнение с ябълките.

Три съставки в едно – за още по-силен имуностимулиращ ефект

Приемани в комбинация , черният бъз, бета глюканите и шипката се превръщат в мощно средство за превенция срещу настинката и грипа. Отскоро у нас вече е достъпен новият  естествен имуностимулант Марсианци ИмуноФорте, който съдържа именно тези три съставки.  Предимството на сиропа  Марсианци ИмуноФорте е, че са спазени максимално точно пропорциите на всяка от тях – висококонцентриран екстракт от черен бъз, бета глюкани, екстракт от шипка и витамин C, за да се постигне нужния имуностимулиращ ефект. Освен това сиропът не съдържа никакви изкуствени оцветители, аспартам, консерванти и глутен и е подходящ за деца над 12 месеца.

Много често дечицата, посещаващи ясли, детски градини и началното училище, „донасят” у дома поредния вирус. Затова е добре да предпазим и подсилим имунитета не само на малчуганите, но и на възрастните. Препоръчително е тези три съставки да се приемат в активния сезон на настинките и грипа и още при първи симптоми на вирусната инфекция, за да й се противодейства в начален стадий. Марсианци ИмуноФорте сироп е подходящ за употреба и по време на антибиотична терапия,както и след нея,с цел възстановяване на имунната система и избягването на повторна инфекция.

marsianci imunoforte RGB

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

23,716 преглеждания

Comments are closed.