Акне по време на бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

skin-problems-pregnancy

Някои бъдещи майки забелязват подобрение върху кожата на лицето си, но не така стои въпросът за всички. Понякога акнето по време на бременност се превръща в проблем, дори и да е липсвал в миналото.

Акнето може да се прояви както като бели и черни точки, така и придружено с възпалени червени подутини. Появата му през първото тримесечие е сравнително често срещано явление заради бързата хормонална промяна. Изменението в нивата на хормоните, преди всичко на прогестерона, ускорява свръхпродукцията на себум, който допринася за разпространението на акнето. Нежеланите пъпчици могат да се появят върху шията, раменете, гърба и лицето.

Третирането на проблема включва употребата на мек почистващ козметичен препарат, последван от мек хидратант, за предпочитане със слънцезащитен фактор. Избягвайте продукти, които съдържат салицилова киселина – тяхната безопасност по време на бременност е под въпрос. Приемането на голямо количество вода може да ви помогне да прочистите бактериите и себума от порите. Консултирайте се с вашия лекар относно употребата на препрати без рецепта за лечение на акне и със сигурност избягвайте такива, които са противопоказни при бременност.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,990 преглеждания

Comments are closed.