Деца подаряват играчките си благотворително

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

f399549c8ae517ea1fa32650b73a60ec

На Коледа се случват чудеса, но какво означава за едно дете да дари любимите си играчки на друго дете, за да го накара да се усмихне.

Да се разделиш с любимото си плюшено мече, камионче или кукла и то защото знаеш, че има деца, които се нуждаят много повече от тези играчки. Такъв е примерът, който дава малката Ивиана, по чиято идея само преди дни стартира кампанията “Коледна топлина”. Оказва се, че това не е първата благотворителна инициатива, в която участва момиченцето. “Миналата година с майка ми направихме същото. И тази решихме да помогнем отново на децата. Искам те да са щастливи, защото са без родители и искам да им помогна”, казва малката.

По идеята на Ивиана се запалват и нейни приятели от образователния център, който посещава, а за организацията се грижат учители. “Събираме играчки, които вече децата не използват, за да ги подарим в дом за деца лишени от родителска грижа в село Разлив до Правец. Децата са от 7 до 18-годишна възраст”, разказва Ния Райчева , която е преподавател в детски образователен център

Акцията се разраства и в нея се включват още хора, които изпращат своите подаръци от цялата страна. Така вече има обособени общо три събирателни пункта. Единият се намира в гр. Банкя, а другите два са в София. Адресите им са публикувани във facebook събитието на инициативата “Коледна топлина”.

Източник: News7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

2,452 преглеждания

Comments are closed.