• Няма категории

Билков царевичен хляб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bilkov-hlyab

Необходими продукти:
175 г царевично брашно, 150 г кисело мляко с жива закваска, 1 разбито яйце, 2 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица микс от изсушени стрити билки, ½ чаена лъжичка сода бикарбонат, щипка сол.

Загрейте фурната предварително до 200 градуса. Разбъркайте брашното, содата, билките и солта. Смесете яйцето с киселото мляко и зехтина и изсипете върху другата смес, разбъркайте добре. Изпечете в тавичка за хляб или мъфини (стига за около 6) за около 15-20 минути, докато хване златиста коричка. Сервирайте с печени гъби и домати и варени или бъркани яйца.

Рецептата е от книгата „Оптималното хранене преди, по време и след бременността
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Публикувано в: Вкусно
9 преглеждания

Коментирай

Трябва да сте влезли, за да коментирате.