24 български компании отварят врати за децата на своите служители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

images

За втора поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“по случай Деня на будителите. Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.

От миналата година броят на компаниите участници се е удвоил и тази есен в 24 компании ще гостуват повече от 900 деца от 8 града – София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница.

В инициативата участват представители на 17 индустрии – фармация, логистика и куриерски услуги, информационни технологии, ветеринарна медицина, банково дело, преработваща промишленост, шивашка промишленост, газоснабдяване, телекомуникации, медии, застраховане, ритейл, минно дело, електроснабдяване, винопроизводство, машиностроене, производство на бои и строителни материали. На децата ще бъдат представени професии по интересен начин 106 професии.

Тази година е предвиден и обмен. Той позволява на децата, които са участвали миналата година –да посетят друга компания и да научат за нови професии. В обмена участват 10 компании.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,330 преглеждания

Comments are closed.