“Приказката с оркестър” по “Тримата братя и златната ябълка”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10514531_408150886002112_1661193117866219260_n

Имало едно време… така започва всяка приказка, предавана от уста на уста през вековете до днешни времена, дори и в приказките, разказвани в 3D и 4D анимации. Именно фаворизирането на така популярните вече „няколко D” формати и запълването на съзнанието на децата с всякакви „чуждоземни“ герои и героини, извиращи от малкия и големия екран, провокира група млади български продуценти да създадат „Приказки с оркестър“.

Спектакъл е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, сценаристи и актьори и цели да развива индивидуалното възприятие и въображението на децата от най-ранна възраст. В реално време на сцената се срещат музика, актьорска игра и изобразително изкуство, за да провокират детската  публика и нейната креативност.

“Приказката с оркестър” по “Тримата братя и златната ябълка” е предизвикателство, в което се съчетават талантът на разказвачите Милица Гладнишка и Иван Велчев, експериментът на авангардната музикална композиция на Костадин Генчев, изпълнена от “Етно Класик Дрийм Оркестър” под диригентството на Димитър Христов, с участието на Гергана Димитрова и Евелина Христова от “Мистерията на българските гласове”, и майсторското рисуване с пясък на живо на София Илиева. Всичко това обединено, за да се създаде едно незабравимо преживяване за децата и техните родители.

„Приказка с оркестър“ не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Премиерата на представлението ще бъде на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България“, където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението. Билети можете да намерите в мрежите на ticketpro и eventim.

Повече информация за “Приказки с оркестър” можете да намерите на www.facebook.com/prikazkisorkestar

Кога?: 26 октомври, 11 ч.
Къде?: София, Зала „България”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,788 преглеждания

Comments are closed.