Над 100 бебетата са родени от донорски материал

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

images (1)

Над 100 бебетата са родени от донорски материал само през тази година, а към момента има и над 100 бременности. Това каза пред БТА д-р Мариана Симеонова, директор на Изпълнителна агенция по трансплантация.

От 2011-а досега бебетата, родени от донорски материал, са 424. “Не е вярно, че българите не даряват. Това е поредното доказателство за това, че са съпричастни към болката на бездетните семейства и ценят високо майчинството”, коментира д-р Симеонова по повод приключилата Седмица на донорството. Към мнението й се присъединиха и други експерти, които потвърдиха тезата за готовността да се дарява.

Д-р Симеонова изрази мнение, че увеличението на трансплантациите през тази година, в сравнение с предходната, не е случайност, а продукт на зрелостта на обществото ни. Тя припомни, че през последните няколко години ИАТ работи активно за подобряване на информираността сред населението. “Злоупотреба с органи е изключена, защото се работи с няколко екипа, няколко лаборатории и болници”, заяви в заключение д-р Симеонова.

Източник: hospital.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

Етикети:

1,339 преглеждания

Comments are closed.