Грижата за косата и бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

healthy-hair-pragnancy

Също както кожата и тялото ви, косата ви също може да претърпи метаморфоза по време на бременността. Докато някои жени споделят, че косата им никога не е изглеждала толкова блестяща и гъста, други се оплакват от косопад.

Фризьорите съветват да се има предвид, че химическото третиране на косата – което е най-добре да се избягва през първото тримесечие, може да има неочаквани резултати.

Въпреки че проучванията показват, че боядисването на косата не оказва влияние върху здравето на бебето, много здравни специалисти препоръчват то да се избягва през първото тримесечие, когато вашето дете минава през важно неврологично развитие.

Бои без съдържание на химикали

Ако обикновено се боядисвате сами вкъщи, вземете предвид алтернативите без химикали на стандартните бои за коса и винаги работете в добре проветрявани помещения и с ръкавици.

В днешно време много салони работят с безамонячни или органични продукти. Заслужава си да опитате. Може да откриете, че резултатът ви удовлетворява и да продължите с безвредните бои и след раждането.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

22,347 преглеждания

Comments are closed.