Австралийската система за ранно детско развитие КиндиРу стартира у нас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kindyroo

Мария Гроздева, двукратната олимпийска шампионка на стрелба с малокалибрен пистолет, носител на златен олимпийски медал от Сидни 2000 г., почетният консул на Австралия у нас Индиана Трифонова, Мисис България Вселена 2010 Паолина Петракиева, родители, директори на детски градини и журналисти приветстваха лансирането в България на австралийската система за ранно детско развитие КиндиРу. За официалния старт на програмата с 9 центъра у нас от Австралия пристигна д-р Джейн Уилямс, световноизвестен специалист по детско развитие и директор “Образование и научна дейност” в KindyROO. Д-р Уилямс е дъщеря на Маргарет Сасе, австралийката, основала през 1982 г. програмата за ранно детско развитие KindyROO. Системата се радва на световен успех – десетки хиляди бебета и деца в 13 страни растат умни и активни с KindyROO.

“Поздравявам Мая Василева, управител на КиндиРу България и екипа с присъединяването към семейството КиндиРу! Това е фамилна компания. Ние вярваме, че родителите са първите учители на децата си. Аз съм убедена, че родителите са ключът към здравото ранно детско развитие и по-късно към възможността за учене. В нашата програма  са въведени всички най-нови изследвания от последните 32 години. Програмата обхваща всички области на развитие – физическо, емоционално и социално, както и развиване на основополагащите умения за мислене и учене в училище. Ние включваме много забавления, специално предназначени за различни възрасти бебета и деца. Родителите научават много нови песни, упражнения и игри, които могат да практикуват у дома с детето си”, обясни д-р Уилямс.

Мария Гроздева приветства това, че програмата стимулира активното движение от най-ранна възраст. “Като активен спортист, аз знам колко важна е възможността да се концентрираш в моменти на върхови изпитания, а КиндиРу помага за концентрацията на децата”, обясни олимпийската шампионка.

Д-р Джейн Уилямс даде лично съвети на майки, присъстващи на събитието, които поискаха мнението й за по-успешното развитие на децата им. “Ако детето непрекъснато и за всичко плаче, ако има страх от тъмното и се страхува да пусне ръката на майка си, ако отказва да учи – има някакъв проблем, то иска нещо да ви каже. А твърде често става въпрос за пропуснат важен момент в стимулирането на мозъка чрез движения в бебешката възраст. Тайната на успеха на КиндиРу е, че дава на родителите система от съвети за развитие на детето веднага след раждането му. Нещата, които родителите трябва да правят, не са сложни, не струват скъпо, но са безценни като ефект”, разказа Мая Василева.

КиндиРу е в България от юни. Първите центрове на Академията за деца, бебета и родители приемат бебета от 6 седмици до деца в предучилищна възраст в София, Варна, Добрич, Пловдив, Велико Търново и Бургас.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

4,235 преглеждания

Comments are closed.