Седмица на благотворителността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

photo_big_1158298

От 23-29 септември (по време на Есенния панаир на занаятите ) Община Пловдив организира седмица на благотворителността. Каузите, за които се набират средства, са:

1. Подобряване на условията в Център за настаняване от семеен тип “Майка Тереза”;
2. Подобряване на условията в Център за настаняване от семеен тип “Детска къща”;
3. Кризисен център за деца – ремонт и оборудване на спортен салон;
4. Комплекс за социални услуги “Св. Георги” – създаване на оранжерия, в която деца и хора с леки увреждания ще изграждат трудови навици;
5. Закупуване на Аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ ” Св. Георги” – Пловдив
6. Създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа на пациентите в Клиника по детска хирургия при УМБАЛ ” Св. Георги” – Пловдив.

Седмицата на благотворителността ще започне на 23 септември с кампания за набиране на жълти стотинки, която ще е в повечето хипермаркети в Пловдив. Там на касите ще има кутии, в които всеки може да пусне стотинки или левчета за каузите на кампанията.

Същият ден започва и кампанията “Лист по лист”, в която ще се включат училища, учреждения, фирми и граждани, които ще носят хартия, а с парите от нейното изкупуване ще бъдат в полза на каузите.

Зумба фестивал, концерт на Хилда Казасян, Салса парти в хотел “Лайпциг” също са част от инициативата. В кулинарно шоу Ути Бъчваров ще сготви над 1500 супи и огромна баница, които ще бъдат продавани на пловдивчани и гостите на града, а средствата ще са в полза на каузите на кампанията.

Последния ден ще има състезание с патета в река Марица, което се прави за първи път в България. Патетата ще струват по 5 лева за граждани и 100 лева за фирми. Те ще бъдат пуснати от пешеходния мост на реката до моста на Панаира.

Кога?: 23-29 септември 2014
Къде?: гр. Пловдив

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

981 преглеждания

Comments are closed.