„Скъпи, провалих децата” от Алисън Шейфър

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

download (1)

Ако сте сред почитателите на книгите на Алисън Шейфър, имаме една добра новина за вас! През октомври авторката на „Скъпи, провалих децата” ще пристигне у нас, за да изнесе лекции пред българска публика.

С тази своя книга, Алисън Шейфър ни повежда на едно нелеко пътуване в хуманистичното възпитание на подрастващите. Амбицията й е да ни помогне да отгледаме прекрасни деца чрез твърди и същевременно дружелюбни техники на възпитание. Предложени са идеи, методи и средства, вдъхновени от нейната собствена работа и от дейността на видни педагози като Алфред Адлър и Рудолф Драйкурс.

В книгата се обръща особено внимание на наглед неподдаващи се на дисциплина деца, обясняват се социалните причини, диктуващи промяна в методите на възпитание, и са дадени насоки как да бъдат разпознати четирите “танца” на лошото поведение, които изпълняваме с нашите деца. Най-вече научаваме практически способи, за да можем отново да заобичаме ролята си на родители.

За авторката: Алисън Шейфър е психотерапевт и експерт по родителските въпроси с международно признание. Води рубрика в едни от най-известните списания за родителство. Тя е и бестселър автора на издателска къща John Wiley and Sons със следните заглавия “Breaking the Good Mom Myth” (2007), “Honey, I Wrecked The Kids” (2009) („Скъпи, провалих децата“ от изд. Колибри) и най-новата й книга“Ain’t Misbehavin’” ( 2011), която скоро очакваме и на българския пазар.

В момента Алисън е експерт към родителската програма The Bank of Montreal’s SmartSteps. Участва в редица шоута като Montel Williams, Canada AM, CTV news, The Marilyn Show, Steven and Chris, BT, Save Us From Our House, както и като гост в 6 сезона на The Parenting Show.

Родителите у нас ще имат възможност да се запознаят с подходите и насоките, които Шейфър предлага в областта на детското възпитание и семейните отношения по време на лекциите, които ще се проведат в Гранд хотел София на 25-и октомври. За допълнителна информация – https://purvite7.bg/?p=11121

Вижте още:

Експертът по родителски въпроси Алисън Шейфър за първи път в България

Д-р Чък Спезано: „Моделите ни за връзки идват от моделите в нашето семейство”

 

„Ако боли, не е любов” от Чък Спезано

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,474 преглеждания

Comments are closed.