Киндиру – най-успешната система за ранно развитие на бебета и деца вече е в България

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Австралийската програма помага за координирано развитие на мозъка и двигателната система, както разгръщане на потенциала за учене

 parashПървите центрове на Академията за бебета, деца и родители KindyROO (КиндиРу) отвориха врати в София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Добрич и Бургас.
КиндиРу e австралийска програма за ранно детско развитие. Базирана е на научни открития в областта на педагогиката, психологията и неврологията.|
Заниманията целят да подпомогнат интеграцията на мозъка и тялото на бебето и детето, и да го подготвят да разгърне потенциала си за учене. Не случайно това е водещата програма за развитие на деца в Австралия, където философията на живот предполага постоянна двигателна активност.

varna1

Създадена през 1982 г. от Маргарет Сасе, програмата е разпространена в 13 страни и стотици хиляди деца по света днес посещават КиндиРу центрове.

Класовете са сформирани по възрастов принцип. Чрез комбинация от игри, песни, упражнения и танци, децата работят за овладяване на ключови умения, които ги подготвят за училище. За ефективността на програмата са важни повтаряемостта и последователността на извършване на упражненията, специфичната среда и специално обучените преподаватели.

Използва се специално оборудване. Музиката е написана специално за КиндиРу и е записана на честота, подходяща за детския слух. Още от най-ранна възраст децата имат възможност да свикват с английския език.

Програмата е подходяща за бебета (от 6 седмици след раждането им) и деца до училищна възраст. В България програмата ще се предлага по два начина: в специализирани центрове, където децата идват с родител, и в детски градини, където родител не присъства.

varna

За пробен урок можете да запишете детето си чрез сайта ни www.kindyroo.bg или на телефон 070020970.

В КиндиРу децата развиват:

  • Баланс, координация, двигателна активност;
  • Концентрация и възможност да правят няколко неща едновременно;
  • Самочувствие и социални умения за работа в екип;
  • Визуални и езикови умения, които подготвят прехода към фазата четене;
  • Силни ръце, пръсти и гръб – важни за фазата писане;
  • Усещане за последователност и ритъм – необходими за ученето на математика.

“КиндиРу България” е притежател на правата върху марката КиндиРу за територията на страната. Програмата ще се предлага по места чрез мрежа от представители. Създателят на компанията Мая Василева е магистър по българска филология от СУ “Св. Климент Охридски” и магистър по бизнес администрация от университета Оксфорд Брукс, Великобритания. Кариерата й е свързана с мултинационални компании като Unilever, Allied Domecq, Castrol и Serco. Работила е в България, Великобритания, а в момента живее и работи и Австралия. Преди да се заеме с въвеждането на КиндиРу в България е отговаряла за Азиатско – тихоокеанския регион в глобален проект, свързан с управление на персонала.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

14,509 преглеждания

Comments are closed.