Ще карат тежко пострадалите в най-близката болница

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10993
Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков съобщи днес на пресконференция, че е разпоредено на болниците в София да отпадне системата за райониране и пострадал пациент, тежко болен пациент, да бъде закаран с линейката в най-близката болница, която има техническа възможност да му окаже помощ.

Това важи и за инвазивните кардиологии, добави министърът.

Той съобщи, че има връзка между Центъра за спешна медицинска помощ и болниците, и те му предоставят информации къде и какви свободни легла имат за пациенти.

“Това ще помогне пациентът в линейката да не бъде возен напред-назад в София, както се е случвало”, коментира Мирослав Ненков.

Той съобщи, че има връзка между Центъра за спешна медицинска помощ и болниците, и те му предоставят информации къде и какви свободни легла имат за пациенти. “Това ще помогне пациентът в линейката да не бъде возен напред-назад в София, както се е случвало”, коментира Ненков.

По думите му има уговорка с Александровска болница, където е базирана катедрата по спешна медицина, починалите хора на улицата да не бъдат транспортирани от автомобилите на Бърза помощ и тази функция да се поеме от Александровска болница.

Ненков съобщи, че сега отново

директор на Центъра за спешна медицинска помощ в София е д-р Георги Гелев,

тъй като той вече не е в болнични. “При предишния управител на центъра д-р Александър Златанов, който заместваше д-р Гелев, е изготвена заповед за преминаване на седемчасов работен ден на лекарите от Спешна помощ в София”, каза служебният министър на здравеопазването. Той отбеляза, че другите спешни центрове в страната работят по седем часа, но е раздвоен, защото в началото на спешните лекари в София малко може да им се увеличи доходът, но според него, с изчерпване на фонда “Работна заплата”, може и да не могат да получават това увеличение.

Източник: БТА
FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,084 преглеждания

Comments are closed.