Родители на плажа – съвети за оцеляване с малки деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_159281780

Море, почивка, плаж, забавни игри.Това е веселата част на нещата, когато става дума за семейна почивка край морето. Понякога обаче един ден, прекаран на плажа, може да се превърне в истинско предизвикателство, особено, ако сте там с малки деца. Ето защо, е добре да бъдете подготвени!

1. Носете си вода и нещо за хапване

Дори и най-злоядите деца огладняват точно тогава, когато нямате нищо за хапване. Можете да вземете някакви леки закуски, които няма да се развалят от силното слънце. Водата също е важна, тъй като в горещите летни дни рискът от дехидратация се увеличава. На море никога не трябва да се консумира чешмяна вода поради увеличения риск от стомашно чревни инфекции.

2. Изберете стратегическа локация

Ако искате децата да не ви създават главоболия, създайте им забавления. Един от начините е при пристигането на плажа да се огледате внимателно и да изберете място в близост до други деца на тяхната възраст. Така има шанс да се харесат и да започнат да си играят заедно, а вие току виж сте успели да прочетете една две страници от любимата си книга.

3. Плажната чанта…

Плажната чанта трябва да бъде голяма. И под голяма имаме предвид възможно най-голямата. В нея трябва да успеете да съберете плажните кърпи, дрешки за преобличане, книжки, играчки, вода, нещо за хапване и каквото още смятате, че ще ви е от полза времето, прекарано на плажа. Не забравяйте мокри кърпи, слънцезащитни кремове, както и празни найлонови торбички, в които да приберете мокрите дрехи и бански.

4. Дръжте ги под око!

Когато децата са изпълнени с емоции и са заобиколени с неща, привличащи вниманието им (а на плажа такива не липсват) те често губят представа за времето и пространството, отделят се от близките си и неусетно се оказва, че са се изгубили. Един от начините да се справим с това, е като им създадем интересни занимания в близост до нас – например да правят пясъчни замъци, да копаят дупки или да им напълним басейн с вода. Ако децата са по-големи, можем още при пристигането на плажа да им покажем някой ориентир, намиращ се в близост до нас, който да им помогне в случай, че не ни намират.

5. Въоръжете се с търпение

Бъдете търпеливи с децата, тяхното мрънкане, нежелание да излязат от водата или настойчиво повтаряне „Искам вкъщи”. Да, знаем, че е лесно да се каже и изобщо не е толкова лесно да се постигне. Но пък в крайна сметка сте отишли на почивка, а не на лов или състезание. Ето защо – опитайте се да се отпуснете и да повярвате, че всичко ще бъде наред!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10,764 преглеждания

Comments are closed.