Инициатива на И АЗ МОГА обединява артисти от цял свят в помощ на деца със специални нужди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

520x250-web-photo

И АЗ МОГА / I CAN TOO организира благотворителна артистична инициатива. Начинанието е вдъхновено от историята на едно от децата, на които фондацията помага – Веси Господинова (14 г.).

Веси е с диагноза мускулна дистрофия на зрителните нерви, поставена при нейното раждане. Благодарение на подкрепата на I CAN TOO, тя вече има значителен напредък и след редица процедури вижда тридесет и два процента (32%) с дясното око.

Впечатлени от волята на момичето и нейното семейство, създателите на инициативата решават да разкажат историята на Веси. Един необикновен и мотивиращ разказ за вярата в доброто и промяната, който дарява надежда на стотици други деца със специални нужди. Приказка, която ни показва как заедно можем да помогнем на тези деца.

В проекта се включват художници от цял свят, които пресъздават четиридесет кадъра от живота на Веси. Двадесет от тях са превърнати в картички, които всеки може да закупи на специални места. Останалите двадесет кадъра се отключват в специално създадено приложение във Facebook страницата на I CAN TOO. Там хората, които са закупили всички двадесет картички, ще видят останалите двадесет илюстрации и ще научат каква е развръзката на историята на Веси.

Артистите, които се включват в инициативата са: Елиза Иванова – аниматор на Pixar и създател на култовите анимации “Колите” и “Храбро сърце”, Христо Стамболиев – арт-директор в DreamWorks Animation – носител на награда Еми за анимацията “Пингвините от Мадагаскар”, Хубен Черкелов – автор на съвременно изкуство, който живее и твори в Ню Йорк, Валери Василев – старши преподавател в Национална художествена академия, Рафаил Николов – аниматор, художниците: Весела Данчева, Александра Касабова, Петя Савова, Денис Уайлдър, Николай Пекарев, Калоян Тошев, Кокосьо, Ивайло Гогов, артистите от Компот Колектив: Яна Казакова, Йоана Александрова, Ясен Згуровски, Иван Богданов, Константин Златков, Дмитрий Ягодин и Юлиян Табаков, артистите от Destructive Creation, както и графити художниците от 140 ideas: Yeto и JRMN.

И ТИ МОЖЕШ да се включиш и да дариш щастлив край на тъжна история. С всяка картичка I CAN TOO, която закупиш, променяш съдбите на стотици деца със специални нужди.

Ето как:

1. Събери първите двадесет картички от колекцията:

2. Влез в специалното Facebook приложение на: www.icantoo.eu и въведи кода на гърба на картичките.

3. Всяка физическа картичка, отваря друга картичка в онлайн приложението.

4. Само когато събереш всичките двадесет картички, ще разбереш как се променя съдбата на Веси.

Събирайки картичките, даряваш за деца със специални нужди.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,372 преглеждания

Comments are closed.