Домашни маски за лице

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Маска с овесени ядки, подходяща за суха кожа
Заливате  1 с. л. овесени ядки с прясно мляко. След като ядките набъбнат, сместа се нанася върху почистеното лице. Маската се оставя докато засъхне добре върху кожата и започне да се рони. Измива се с леко затоплена вода, след което се нанася подходящ крем.

Facial mask

 

Маска с белтък против бръчки и петна
Един белтък се разбива на пяна и с него се намазва хубаво лицето. След като изсъхне, нанасяте втори слой и чакате отново да засъхне. Хубаво е да нанесете и трети такъв и чак след като засъхне и той измивате лицето с хладка вода. Тази маска не само стяга и свива порите, но белтъкът избелва кожата там, където има петна.

Подмладяваща маска за блестяща кожа
От вечерта накиснете няколко бадема в прясно мляко, за да омекнат. На сутринта трябва да ги смелите, така че да станат на паста. Към тях добавете едно киви, което предварително сте пасирали. Нанесете маската за 15 минути. Съдържащият се в бадемите витамин E и витамин C от кивито ще направят кожата ви блестяща.

Доматена маска при мазна кожа
Смесете 2 лъжици доматен сок и няколко капки лимонов сок.С памуче нанесете сместа върху лицето и останете така около 20 минути. Маската ще освежи кожата и ще премахне мазните петна по нея.

Маска с круша за стегната кожа
Обелете и направете на пюре една добре узряла круша. Към нея добавете няколко капки сок от портокал, няколко капки масло от арган и малко мед. Разбъркайте всичко добре и поставете на лицето за 15 минути. Изплакнете с хладка вода.
Пъпеш за гладка кожа
Направете пюре от няколко парченца пъпеш, добавете към тях и един жълтък. Получената смес поставете върху лицето за около 15 минути, след което изплакнете.

Съвет: докато чакате маската да престои на лицето ви, поставете 2 резенчета краставица на очите, за да отпочинат и те 🙂

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,107 преглеждания

Comments are closed.