Ползите от планината за здравето на децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mountain

Ваканциите сред природата са чудесен начин да се отдадем на приятни емоции заедно с цялото семейство.  Ако сте решили да прекарате семейната почивка  на планина, чистият планински въздух носи не по-малко ползи за здравето и добрия тонус.

При астма и алергия

Лекарите са единодушни, че най-доброто лечение за деца, които страдат от астма или алергия, е да прекарват повече време в планината. Чистият въздух подпомага преодоляването на тези проблеми, повишава съпротивителните сили на организма и допринася за правилния имунен отговор към алергените.

При бронхит и синузит

Деца, страдащи от дихателни проблеми като бронхит, чести пневмонии, хронични белодробни болести или проблеми със синусите, също е добре да се възползват от чудесното въздействие на планината. Препоръчителни са разходките в местности, в които преобладават иглолистни дървета. Прохладните зелени гори са заредени с отрицателни йони, които имат изключително полезен ефект върху организма.  Концентрация в планините е 2000 – 4000 отрицателни йони на кубичен сантиметър, а в замърсената градска среда тази концентрация е само 100 – 200.

Срещу затлъстяване

Планинските разходки са чудесен начин да се преборим с наднорменото тегло, което става все по-голям проблем при най-малките. Мръсният въздух, нездравословното хранене и заседналият начин на живот в големия град често водят до този негативен резултат. За разлика от целенасоченото спортуване в зала или фитнес, планината е естествен източник на физическо натоварване, което неусетно извайва мускулатурата при малки и големи.Съчетайте разходките в планината със здравословен режим на хранене, в който да присъстват храни, богати на фибри и витамини.

За здрав дух и здраво тяло

Един 30 минутен преход в планината е достатъчен, за да се заредим с положителна енергия и добро настроение. Най-хубавото е, че планината е достъпна за всеки, без значение от възрастта или финансовите възможности.
Разнообразието от дървесни видове, растения, животни и красиви гледки, правят разходката в планината безценно съчетание между полезното и приятното, което създава у децата любов към природата и им помага да научават в движение повече за нея.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

Етикети:

11,934 преглеждания

Comments are closed.