7 бебешки рецепти с яйца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
shutterstock_260175320

Жълтъци с ориз и зеленчуци (8 месеца плюс)

Продукти:

1-2 твърдо сварени жълтъка
1 чаша сварен кафяв ориз
1/4 чаша ситно нарязани сварени зеленчуци – моркови, броколи, сладък картоф или пюре от тях

Смесете всички продукти и разбъркайте добре. Ако е необходимо, намачкайте всичко на съвсем дребни частици, според възрастта на бебето.

Можете да добавите кърма, адаптирано мляко или плодов сок към жълтъците преди да смесите с ориза и зеленчуците.

Бъркани яйца с овесена каша (8 месеца плюс)

Продукти:

1 чаша готова овесена каша
2 жълтъка
1/4 чаша задушени зеленчуци или плодове по избор
1 с.л. зехтин

Загрейте малко зехтин в тиган, добавете предварително разбитите жълтъци и добавете овесената каша и плодовете(зеленчуците). Бърквайте бавно на умерена температура, докато жълтъците се сготвят добре.

Бананови палачинки с цяло яйце (8 месеца плюс)

Продукти:

1 банан
2 яйца
канела

Това е всичко, което ви е нужно, за да направите тези лесни, бързи и вкусни палачинки за закуска или за похапване по всяко време. Идеални са за бързо растящи малчугани, които често имат нужда от висококалорично гориво, без захар и компоненти, даващи излишен тласък на и без това високите им нива на хиперактивност.

Омлет от жълтъци с плодове или зеленчуци (8 месеца плюс)

Продукти:

1-2 яйца
1 с.л. зехтин или масло
3-4 ч.л. кърма (адаптирано мляко)
1-2 с.л. зеленчуково или плодово пюре (или предварително задушени на парченца зеленчуци)

Отделете жълтъците от белтъците и ги смесете с плодовото или зеленчуково пюре и кърмата (адаптираното мляко). Загрейте мазнината в тиган и изсипете сместа в него. Разбърквайте постоянно до пълна готовност.

Бебешки палачинки с моркови (10 месеца плюс)

За бебета, които вече се хранят самостоятелно с твърда храна. Богати на желязо, калций, и бета-каротин.

Продукти:

100 грама брашно
150 мл мляко
1 яйце
1 чаена лъжичка зехтин
50 грама ситно настъргани моркови

Пригответе тестото за палачинките по обичайния начин, а настърганите моркови прибавете накрая. Загрейте няколко капки олио на дъното на тиган за палачинки и опечете палачинките. Сервирайте с извара или прясно безсолно сирене, плодови или зеленчуци.

Яйчено суфле с ябълки (12 месеца плюс)

Продукти:

2-3 с.л. масло
2 средно големи ябълки (1/2 чаша праскови на ситни парченца или 1 нарязан банан)
1 ч.л. канела
3 с.л. кафява захар
4 яйца
1 чаша мляко
1 чаша брашно

Предварително загрейте фурната на 220 С. Сложете масло в една средна тава и оставете за малко във фурната да се разтопи. Нарежете всички плодове на парченца. Към разтопеното масло прибавете канелата и захарта. Сложете нарязаните парчета ябълка и върнете за три минути във фурната. Разбийте млякото и яйцата, добавете брашното и бъркайте до получаване на гладка смес. Изсипете сместа върху ябълките и маслото в тавата и печете 20 – 25 мин., докато се надигне и получи златист загар. Поръсете с пудра захар и сервирайте суфлето топло.

Запечени филийки с цяло яйце (12 месеца плюс)

Продукти:

бучка обезсолено сирене (колкото кибритена кутийка)
1 яйце
2 филийки хляб
зелени подправки

Намачкайте сиренето с вилица, добавете яйцето и зелените подправки, със сместа намажете филийките, като преди това сте ги обогатили с тънък пласт масло и запечете до златисто в парти грила.

*Ако детето е на възраст до 12 месеца използвайте само жълтъка.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Бебето Бебешка кухня

Етикети:

8,362 преглеждания

Comments are closed.