Забавни гледни точки за щастливо майчинство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mladi maiki

1. „Аз не съм перфектната майка!“
Ами, да, не съм идеална, но обичам детето си и давам най-доброто, на което съм способна – грижа, храна, прегръдка, усмивка. Все пак не съм супергерой, а и никъде няма книга с точното описание и рисунка на перфектната майка.

2. „Не е лесно да си отговорен родител.“
Не е лесно, разбира се! Както не Ви е било лесно да научите чужд език, да плувате и да карате колело. А спомняте ли си какъв ужас изпитахте, когато застанахте зад волана на колата и автомобилният инструктор нареди: „Пали и тръгвай“! С времето се научавате на всичко това, става лесно и приятно, та чак се чудите, как някога ви е затруднявало и причинявало стрес.

3. „Родих твърде рано или родих твърде късно.“ 
Важното е, че съм родител. Няма точна рецепта със срок на годност за родителство. Е, може и да смятате, че не сте подготвена за това предизвикателство. Но то се случва точно, когато тялото и душата ви го желае и са готови за това.

4. „Омръзна ми да повтарям едно и също нещо по 10 пъти.“ 
Но не ни омръзва да получим 10 смс-а с „Обичам те“ от любимия, да мерим 10 чифта обувки, да тестваме 10 парфюма върху себе си. Ами вместо да се ядосваме, по-добре да нагушкаме детето с 10 гъделичкащи и мачкащи прегръдки – „за наказание“

5. „Имам нужда да се наспя, не издържам повече на безсъние.“
Ааа, дами, а когато ходехме по шумни дискотеки и нощни клубове на високи токчета до изгрев слънце не само че издържахме, но още от ранно утро планирахме следващата безсънна нощ. Ето ни нова възможност – с бебе DJ и соло вокал, а ние танцуваме с него на ръце, но вместо да се измъчваме на високи токчета, се подрусваме удобно в пухкави пантофи!

Статията е подготвена от Невена Басарова-Дичева, специалист по етикет и добри обноски и основател на Първа Детска Академия за Добри Обноски.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,508 преглеждания

Comments are closed.