• No categories

3 постни рецепти за Андреевден

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Грах с моркови и домати

grah-s-domati


Необходими продукти:

1 буркан сварен грах (500 гр. грах)

1-2 пресни домата или 200 грама от консерва

2 глави лук

1 средно голям морков

3 с.л. брашно

червен пипер

сол

олио

магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го засушете в олиото и малко вода, заедно с моркова. След като омекнат, прибавете отцедения грах, добавете доматите и оставете да къкри 15-20 минути на слаб котлон. Разтвореното в малко вода брашно, заедно с червения пипер, добавете към ястието като бъркате енергично, за да не стане на бучки. Варете ще 5 минути. Добавете сол, ако е необходимо, а след като свалите гозбата от печката и ситно нарязания магданоз.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3

8,194 преглеждания

Comments are closed.