• No categories

Пилешки хапки с лимон – бързо и вкусно за вечеря

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

chicken nuggets with lemon

Пилешките хапки с лимон ще ви станат любими, защото са вкусни и са лесни и бързи за приготвяне. Можете, дори е препоръчително, да ги накиснете предварително в марината – предния ден или сутринта, за да поеме пилешкото месо ароматите й.

Необходимите продукти са:

Пилешки гърди – 500 гр.

2 лимона

3 с.л. зехтин магданоз

1-2 скилидки чесън

200 мл бяло сухо вино

брашно

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на ивици бялото пилешко месо. Накълцайте магданоза, смесете го 1 с.л. зехтин и лимоновия сок от 1 ½ лимон. Накиснете късчетата в тази марината и ги приберете в хладилника до момента, в който решите да ги сготвите.

В голям тиган загрейте 2 с.л. зехтин, в него задушете за няколко секунди нарязания на филийки чесън, след което го отстранете, и веднага след това изсипете пилешките хапки. Гответе на умерен до средно силен огън. Бъркайте месото непрекъснато.

След като месото се запечати от всички страни постепенно добавете бялото вино, сол и черен пипер на вкус. Оставете ястието да покъкри 10-тина минути, накрая добавете лимоновата марината, в която е киснало пилето и гответе още около 5 минути.

Ако сосът ми се стори прекалено рядък можете да го сгъстите с 1с.л. брашно или натурално царевично нишесте.

Пилешките хапки сервирайте с гарнитура от задушен грах, бял ориз или картофено пюре. Прекрасно е и със всяка сезонна салата. Не пропускайте да гарнирате всяка порция с парче пресен лимон.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,292 преглеждания

Comments are closed.